Tom Weenk

Jeffrey ik heb het je vaker gezegd maar ben enorm blij met jou als coach die altijd voor me klaar staat elke dag van de week en hoop nog vele jaren met je samen te werken! Team samen STERK.

Mijn naam is Tom Weenk en ik ben 22 jaar. Wat veel mensen niet weten tegenwoordig omdat het niet meer aan mij te merken is dat ik adhd heb. Eerder was ik een druk en vaak gepest ventje omdat ik volgens mensen anders was door mijn adhd, die veel buiten lekker bezig was met skateboarden en andere bezigheden om zo mijn energie lekker kwijt te raken. Bij mij is het altijd al geweest als ik ergens voor ga dat ik er ook echt vol voor ga en met bijvoorbeeld het skateboarden ook een wedstrijd heb gedaan. Helaas kwam ik in een paar jaar tijd vaak in t ziekenhuis door darm problemen en een zwaar scooter ongeluk en ben ik daarmee gestopt. Ik was een mager ventje en ontdekte toen de sportschool.

Tijd voor verandering

Ik train nu ongeveer 4 jaar waarvan het laatste anderhalf jaar echt serieus waarmee ik dus bedoel dat ik ook echt op mijn voeding let. Vorig jaar vertelde een vriendin van mij dat ze mee ging doen aan haar eerste wedstrijd en heb haar toen gevolgd in haar voorbereiding na de jbc. Voor mij was het echt een droom om ook mee te kunnen doen. Na haar wedstrijd werd ik ineens benaderd via facebook door de organisatie van de enercup met de vraag of mij het niet leuk leek de enercup 2015 mee te doen. Ik hoefde daar niet over na te denken en zei dus meteen ja, maar ik zat toen nog zonder coach wat toch wel erg belangrijk is. Via hun ben ik met Jeffrey in contact gekomen. Jeffrey en ik hebben toen samen na mijn voeding gekeken hoe ik die dus had en dat aangepast op het nieuwe doel waar we naartoe gingen werken namelijk de enercup.

De voorbereiding

Elke maand ging ik na Jeffrey toe en werd er gekeken na hoe mijn fysiek erbij stond en wat we met de voeding weer gingen veranderen. Ik ben in die tijd er ook echt achter gekomen wat een goed voedingsschema allemaal kan doen met je lichaam. Hoe dichter we bij de wedstrijd kwamen hoe meer mijn koolhydraten zakte om zo droog mogelijk op de wedstrijd te staan en kwam de cardio er meer bij. Mijn werk dagen begonnen sochtends half 6 tot half 7 met fietsen op mijn hometrainer. Daarna moest er natuurlijk gewerkt worden van half 8 tot half 5 en dat viel niet altijd mee. Ik werk namelijk als timmerman en dat vraagt al vrij veel energie wat ik niet veel meer had door de lage koolhydraten. S’avonds was het meteen als ik thuis kwam eten, trainen en weer nieuw eten koken voor de volgende dagen. Het eten koken deed ik voor twee dagen zodat ik de dag erna het even niet hoefde te doen en meteen kon trainen en optijd kon slapen rond half 10, want ja dat heb je echt nodig. De laatste 4 weken waren voor mij het zwaarst en sliep ik zelfs smiddags drie kwartier in mijn pauze op me werk haha. De voorbereiding na de wedstrijd zien veel mensen als ‘’dat doen we wel even’’ ,niet dus! Zelfs ik onderschatte het eerst maar gelukkig heb ik goeie mensen om me heen en een top coach. Ook dat ik van mezelf eigenwijs ben tegen mezelf en overal zo vol voor wil gaan heeft me echt geholpen. Je moet sterk in je schoenen staan omdat je al het eten om je heen moet laten staan waar je ook bent en je de weekenden uitgaan met vrienden wel kan vergeten.

De Enercup

Na maanden trainen, diëten en alles ervoor gedaan te hebben was het dan eindelijk zover! Sochtends om 8 uur moest ik bij de tamboer in Hoogeveen zijn waar de wedstrijd was. Rond 10 uur werd ik met spraytan tot een chocolaadje gemaakt haha en om 12 uur was de opening van de wedstrijd. Voor mijn gevoel bleven de zenuwen ver weg wat ik niet verwacht had. Om 1 uur moest ik het podium op met de andere die in mijn klasse zaten en wauw wat er toen gebeurde met mijn gevoel! Eenmaal op dat podium geeft dat echt een ongelofelijke kick. Hier heb je maanden voor getraind en dan vliegt er van alles door je heen. Savonds rond half 6 moest ik weer het podium op maar dit x kwam iedereen van mijn klasse dan 1 voor 1 het podium op voor de t walk. Daarna was rond half 12 de prijsuitreiking. Helaas zat ik niet bij de top 3. Tuurlijk is het jammer maar ik deed vooral mee om het te ervaren en wat met mijn sport te kunnen doen.

Je traint voor een doel een voor mij persoonlijk heb ik in de voorbereiding en de wedstrijd wat persoonlijke doelen behaald wat ook belangrijk is. Je moet plezier hebben met wat je doet en dat heb ik zeker. Het was een lange dag en veel meegemaakt en ook meteen Jeffrey gezegd dat ik met hem doorga! Doorgaan na nog meer wedstrijden en doelen om die samen te behalen. Na de enercup heb ik eerst drie dagen lekker van al het eten wat ik maar tegen kwam genoten nu het weer kon, maar ben daarna weer begonnen met mijn dieet langzaam op te schroeven. Tijd om weer een nieuw doel te stellen en dat is voor de top 3 te gaan op de jbc 2016 in Apeldoorn. Maar mensen onthoud goed, doe het niet perse om te winnen en als je dan is verliest op te geven maar ga door! Laat zien wat je in je hebt en geef nooit op! Jeffrey ik heb het je vaker gezegd maar ben enorm blij met jou als coach die altijd voor me klaar staat elke dag van de week en hoop nog vele jaren met je samen te werken! Team samen STERK.

Investeer in jezelf en boek grote resultaten! 💪

De service bestaat uit het begeleiden van mensen tijdens hun wedstrijdvoorbereiding of tijdens het werken aan hun persoonlijke doelstellingen.
Coaching per 4 weken
81,75
inclusief btw
Online coaching
65,40
inclusief btw
Personal training/coaching
59,95
inclusief btw

Hier helpen wij bij

Tijdens een uitgebreid intakegesprek bespreken we samen met jou wat jouw doelen zijn en welke begeleiding jij hierbij verwacht nodig te hebben. Tijdens dit gesprek stellen wij samen een plan op om deze doelen te realiseren.

Onze trotse sponsors