Ali Mashhadiyari

Het vertrouwen is er en zal niet meer weggaan. Samen hebben we mijn droom waargemaakt en zoals ik al vaker heb gezegd we zijn pas begonnen en gaan nog veel meer laten zien samen. #TeamsamenSTERK

Hoe het allemaal begon.

Mijn naam is Ali Mashhadiyari ik ben 22 jaar. Ik ben geboren in Teheran (Iran) en woon sinds mijn 3e in Nederland.
Het begon allemaal toen ik te horen kreeg dat ik te slappe spieren had en te dun was. Ik voetbalde al vanaf dat ik zes jaar was. Op mijn dertiende werd mij verteld dat ik mijn spieren moest gaan versterken, omdat ik veel te snel geblesseerd raakte en te zwak was. Ik werk dus eigenlijk sinds mijn 13e al aan mijn physique. Ik zag altijd bekende fitness modellen op social media en beurzen. Mijn droom was altijd al om groter en sterker te worden, maar ik kreeg vaak van anderen te horen “dat gaat je toch niet lukken, je hebt er niet de lichaamsbouw en de lengte voor”. In het begin deed ik maar wat, het was voornamelijk oefeningen uitproberen, maar verrassend genoeg had het wel resultaat op mijn lichaam. Mijn sportprestaties werden langzaam beter en ook zag ik wat verandering in de spiegel. Naast dat ik vier keer in de week voetbalde, was ik ook bijna elke dag in de sportschool te vinden. Toen ik vooruitgang zag is de verslaving voor deze sport en hobby begonnen. Ik bezocht bekende fitnessbeurzen en volgde allemaal bekende fitnessmodellen. Zo was is vroeger altijd een grote van van Jeffrey Latour. Ik bezocht hem op de FIBO in Duitsland en ging met hem op de foto.
Ik ben toen een Instagram pagina begonnen met het idee om mijn progressie te laten zien aan de buitenwereld. Veel mensen begrepen en begrijpen hier helemaal niks van, ze vonden het maar raar. Ik heb toen voor mij zelf besloten om te gaan stoppen met voetbal en mij volop te focussen op mijn nieuwe Fitness lifestyle. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Zelf had ik al veel kennis opgedaan via internet, boeken, tijdschriften en zelfs cursussen. Ik ben gaan werken in een sportschool als sportcoach en daar heb ik nog veel meer geleerd. Van wedstrijd begeleiding wist ik nog bijna helemaal niks. Ik ben toen via een vriend/kennis terecht gekomen bij Jeffrey. Verassend genoeg was Jeffrey de Jeffrey die ik natuurlijk al heel lang bewonderde.

Social media Succes en motivatie.

Ik trainde eigenlijk puur voor mij zelf voor me zelfvertrouwen om lekker in mijn vel te zitten en vooral om het tegendeel te bewijzen tegen de mensen die mij altijd vertelde dat het mij nooit zou gaan lukken. Ik heb toen een quote bedacht die mij het gehele proces zou gaan motiveren.
The moment they said I couldn’t, was the moment I decided I would.Aliyarifit

Zoals ik eerder heb beschreven ben ik een pagina begonnen om mijn progressie te laten zien. Nadat ik zelf een aantal foto’s online heb gezet zag ik dat sommige fotos erg in de smaak vielen. Zo werd een van mijn eerste fotos die ik voor een schoolopdracht had gemaakt meer dan 150x gedeeld op het internet. Ik ben toen een personal brand begonnen om mijn social media bekender te maken, Aliyarifit. Ik ben steeds meer fotos gaan maken en heb langzaam mijn volgers opgebouwd. Ik werd benaderd door bekende fotograven voor professionele fotoshoots en bekende magazines. Zo had ik al snel wat volgers opgebouwd. Vandaag de dag heb ik een bereik van 130.000 volgers en is het niet alleen een hobby boekje/pagina maar ook een deel van mijn werk geworden.

Het moment van de waarheid.

Het was voor mij altijd een grote stap om meer te doen met mijn physique dan alleen fotoshoots en sponsors. Ik had contact gehad met Jeffrey en al snel mocht ik langskomen voor een check-up. Het moment van de waarheid. Wat zou Jeffrey van mijn physique vinden?
Na een gesprek met hem moest ik al snel onder het juiste licht mijn shirt uitdoen en mijn physique showen. Met volle trots vroeg ik welke wedstrijd we konden gaan doen (2015). Al snel werd ik op
mijn plek gezegd. Ali je bent er nog niet klaar voor vertelde Jeffrey mij. Je hebt een goede basis en een mooi physique maar dit jaar gaat het niks worden kwam er achteraan. We hebben toen plannen besproken zodat ik snel in Maart 2016 mijn eerste (C) wedstrijd kon gaan pakken. Met gemengde gevoelens ging ik naar huis. Ik waardeerde de eerlijkheid van mijn coach en vanaf toen was mijn vertrouwen in Jeffrey al meteen 110%.

De voorbereiding.

Met nog dik wat aantal weken te gaan begon mijn voorbereiding. Een nieuw voedings en trainingschema op maat. De check-ups elke maand motiveerde mij om te bewijzen dat ik er vol voor zou gaan. Hoe dichter ik bij de wedstrijd kwam hoe onzekerder ik werd m.b.t. mijn physique en shape. Ik zag fotos van andere atleten en ging mijzelf daarmee vergelijken. Mijn voeding werd steeds aangepast en het werd steeds maar moeilijker. Mijn gedrag veranderde door mijn voeding en al het harde werken, mentaal was ik niet meer mij zelf. Ik ben normaal een persoon die de hele dag lacht en praat met iedereen maar hoe dichter de deadline naderde hoe meer gesloten ik werd. Je hebt er al die tijd zo hard voor gewerkt en je twijfelt enorm over je kunnen en doen. Op school en op mijn werk werd ik meerdere malen per dag aangesproken over mijn aanwezigheid en gedrag. De mentale coaching die ik toen heb gehad van zowel Jeffrey als Marieke hebben mij gemaakt als persoon wie ik vandaag de dag ben. Als ik ergens mee zat kon ik Jeffrey 24/7 bereiken ik stuurde hem midden in de nacht 1 appje in de hoop dat hij zou gaan antwoorden en we hebben beide de hele nacht lopen praten over van alles. Zo hebben we heel wat nachten samen doorgebracht. Dit heeft mij enorm geholpen met alles wat ik tot nu toe heb bereikt. De band die ik met mijn coach heb opgebouwd is een band die je met weinig mensen kan opbouwen. Ik kan met volle trots zeggen dat mijn leven aan elk punt positief is veranderd dankzij mijn twee helden Jeffrey en Marieke.

Juliette Bergmann.

2016 zou mijn jaar moeten gaan worden. De weken kwamen steeds dichterbij en al snel was het zo ver. Voor het eerst mocht ik het podium op bij de Juliette Bergmann Cup in Apeldoorn. Ik was vaak nog erg onzeker over mijn shape. De Laatste paar weken gingen volgens mijn gevoel een stuk beter en mijn zelfvertrouwen steeg met de dag. Mijn doelstelling was om het beste te laten zien

wat ik in huis had. De laatste drie dagen voor mijn wedstrijd kreeg ik een voorgevoel dat ik toch wel is een prijs mee kon gaan slepen die dag. Die droom werd al snel werkelijkheid na de vergelijkingsronde zat ik bij de first call-out. Dit was heel goed voor mijn motivatie want de T-walk daarna ging erg goed. ik werd 1e in mijn klasse MAP1. En mocht meedoen voor de Overall titel. Met de blijdschap en vreugde van mijn winst besefte ik helemaal niet naast wat voor top atleten ik stond bij de vergelijking voor de Overall. Tot ik mijn naam hoorde. Een droom kwam die dag uit, ik mocht de Overall titel mee naar huis nemen.

Open Rotterdamse

Twee weken later mocht ik mij zelf presenteren op een B wedstrijd. Veel ging mis die dag, ik had enorm veel stress, hoofd en keelpijn. Verkeerde spraytan en alsof dat allemaal nog niet genoeg was had ik perongeluk olie opgekregen met tijgerbalsem effect. Ik stond met pijn en jeuk op het podium mijn shape was niet wat het zijn moest. Tot mijn grote verbazing mocht ik ook hier een prijs mee naar huis nemen namelijk de tweede plaats in mijn klasse. Hier was ik dan ook erg tevreden mee. In een paar weken tijd heb ik mij kunnen kwalificeren voor een A wedstrijd. Echter was mijn lichaam op en heb ik samen met mijn coach besproken om het NK dit jaar niet te gaan doen. We hebben een korte rust ingepland en later plannen gemaakt voor mijn volgende wedstrijd, de JBC Grand Prix in November.

Het vertrouwen is er en zal niet meer weggaan. Samen hebben we mijn droom waargemaakt en zoals ik al vaker heb gezegd we zijn pas begonnen en gaan nog veel meer laten zien samen. #TeamsamenSTERK

Investeer in jezelf en boek grote resultaten! 💪

De service bestaat uit het begeleiden van mensen tijdens hun wedstrijdvoorbereiding of tijdens het werken aan hun persoonlijke doelstellingen.
Coaching per 4 weken
81,75
inclusief btw
Online coaching
65,40
inclusief btw
Personal training/coaching
59,95
inclusief btw

Hier helpen wij bij

Tijdens een uitgebreid intakegesprek bespreken we samen met jou wat jouw doelen zijn en welke begeleiding jij hierbij verwacht nodig te hebben. Tijdens dit gesprek stellen wij samen een plan op om deze doelen te realiseren.

Onze trotse sponsors